6.2: Extensiile documentului |
Această secţiune descrie cum se pot configura extensiile documentului folosit de colecţie. Este explicat modul în care specifici care dintre extensii le foloseşti, care sunt parametrii care trebuie pasaţi lor şi ordinea în care apar. Sub opţiunea „Design”, apăsaţi pe „Extensiile documentului”.
Pentru a adăuga o extensie, selectaţi-o folosind lista derulantă „Selectează o extensie pentru adăugare” şi apăsaţi pe „Adaugă extensie”. Apare o fereastră numită „Configurarea argumentelor” - este descrisă în continuare. Din moment ce aţi configurat noua extensie, aceasta este adăugată la finalul listei de „Extensii atribuite”. În modul de operare Bibliotecar, fiecare extensie cu excepţia lui UnknownPlug poate fi prezentă doar o singură dată în colecţie. În modurile de operare mai înalte, extensiile pot să apară de mai multe ori. Argumentul process_exp va trebui să fie setat pentru a face totul operaţional.
Pentru a vedea o descriere sumară a unei extensii, selectaţi-o din lista derulantă „Selectează o extensie pentru adăugare” iar apoi poziţionaţi mouse-ul deasupra. Va apărea un mesaj (tool-tip) cu descrierea.
Pentru a dezinstala o extensie, selectaţi-o din listă şi apăsaţi pe „Dezinstalează Extensia”.
Extensiile sunt configurate prin furnizarea de argumente. Pentru a le modifica, selectaţi extensia din listă şi apăsaţi pe „Configurează extensie” (sau dublu-clic pe extensie). Apare un dialog al „Configurării Argumentelor”, care dispune de variate mijloace de control pentru argumente specifice.
Există mai multe tipuri de control. Unele sunt exprimate prin căsuţe cu bifă care activează opţiunea în cazul punerii bifei. Altele sunt fragmente de text care au o căsută cu bifă şi un câmp de text aferent. Apăsaţi pe căsuţă pentru a confirma acel argument iar apoi introduceţi textul corespunzător (expresii regulate, căile directoarelor sau fişierelor, etc). Altele se prezintă sub forma de meniuri derulante din care puteţi selecţiona un anume set de valori. Pentru a înţelege ce face un argument, plasaţi cursorul mouseului deasupra numelui aceluia pentru un moment şi va apărea o descriere.
Atunci când se schimbă configuraţia, se apasă pe OK pentru a efectua schimbările şi pentru a se închide fereastra de dialog sau pe „Cancel” pentru a închide dialogul fără a modifica niciunul din argumentele pluginului.
Extensiile din listă sunt executate în ordine iar ordinea este de multe ori importantă. Ordinea extensiilor poate fi modificată doar în modurile Specialist în Sisteme de Bibliotecă şi Expert (vezi şi Preferinţe).