4.4: Adăugarea Fişierelor |
Fişierele pot fi copiate în colecţie prin drag & drop. Cursorul mouseului se estompează având forma elementului selectat (iar dacă sunt selectate mai multe, în numărul acestora). Elementele selectate sunt puse în Arborele Colecţiei (dacă sursa a fost Arborele de Lucru) sau se pot muta în cadrul aceleiaşi colecţii (dacă sursa a fost Arborele Colecţiei).
Atunci când sunt copiate fişiere multiple, acestea sunt plasate în directorul ţintă la acelaşi nivel indiferent de structura directorului din care provin. Atunci când copiaţi un al doilea fişier având acelaşi nume în acelaşi director, vi se va cere dacă doriţi să-l suprascrieţi peste cel existent. Răspunzând cu „Nu” veţi anula copierea fişierului, dar cele care nu au astfel de conflicte vor fi totuşi copiate. Pentru a anula toate operaţiunile de copiere, apăsaţi pe butonul „stop”.
Doar cele mai „înalte” elemente sin selecţie vor fi mutate. Un director este considerat pe o poziţie superioară faţă de copii săi. Nu pot fi selectate fişierele dintr-un director, precum şi directorul însuşi (fişierele sunt directorul).
Atunci când adaugi un fişier, Interfaţa Bibliotecarului caută prin directoarele sursă după fişiere auxiliare ce conţin metadate atribuite anterior fişierelor adăugate, iar dacă acestea sunt găsite, se procedează la importul acestor metadate. Pe măsură ce se desfăşoară această operaţiune, vi se va cere (de câteva ori) unele informaţii în plus pentru metadatele importate care se aranjează după seturile de metadate ale colecţiei. Acest proces implică multe promptări distincte descrise în secţiunea Importarea Metadatelor Asignate Anterior. Pentru o explicaţie mai detaliată a metadatelor asociate cu fişierele, puteţi citi Capitolul 2 din Ghidului Dezvoltatorului Greenstone -- Obţinerea a cât mai mult din documentele colecţiei
Poţi să adaugi un document „figurant” la colecţie prin click-dreapta în Arborele Colecţiei sau pe director, unde selectaţi „Document figurant nou”. Acest lucru va crea un nou fişier gol asupra căruia pot fi asignate metadate. Fişierul poate fi înlocuit cu un fişier „real” la un moment ulterior.