6.4.1: Definiţi Filtrele |
Filtrele vă permit să grupaţi toate documentele împreună într-un index pentru care valoarea metadatelor se potriveşte cu un model predefinit.
Pentru a crea un filtru, apăsaţi pe tabul „Definiţi Filtrele” şi introduceţi un nume pentru noul filtru în câmpul „Numele filtrului subcolecţiei:”. Următorul pas este să alegeţi un atribut al unui document cu care să se potrivească, fie un element de metadate sau chiar numele fişierului în discuţie. Introduceţi o expresie regulată pentru a fi utilizată în timpul căutării. Puteţi opta între „Incluzând” documentele care se potrivesc cu filtrul sau puteţi să le „Excludeţi”. În final, puteţi specifica oricare dintre marcatorii standard ai expresiilor regulate PERL pentru a fi utilizaţi la momentul căutării (de exemplu, „i” pentru căutarea case-sensitive, adică potrivirea considerând dimensiunea caracterelor: majuscule). În fine, apăsaţi pe „Adaugă Filtru” pentru a adăuga filtrul la lista „Filtrelor Definite ale Subcolecţiei”.
Pentru a elimina un filtru, selectaţi-l din listă şi apăsaţi pe „Elimină Filtrul”.
Pentru a modifica un filtru, selectaţi-l din listă, schimbaţi oricare dintre valorile care vă apar în modul de editate şi apăsaţi pe „Înlocuieşte Filtrul” pentru a face schimbările.
Definirea de filtre nu are ca efect crearea de subcolecţii. Subcolecţiile sunt specificate în "Asignează Partiţii ", bazate pe filtrele abia definite.