5.6: Revizuirea Metadatelor Atribuite

Uneori trebuie să fie văzute metadatele atribuite mai multor fişiere în acelaşi timp -- de exemplu, pentru a determina câte fişiere au mai rămas şi care trebuie prelucrate sau pentru a-ţi face o idee asupra întinderii datelor.

Selectaţi fişierele din Arborele Colecţiei pe care doriţi să le examinaţi, apoi clic-dreapta şi alegeţi „Metadate Atribuite...”. Apare o fereastră numită „Toate Metadatele” dominată de un tabel cu multe coloane. Prima coloană arată numele fişierelor iar rândurile arată toate valorile de metadate atribuite acelor fişiere.

Trasarea unui tabel poate să ia ceva timp mai ales dacă sunt selectate mai multe fişiere. Puteţi să utilizaţi în continuare Interfaţa Bibliotecarului în timp ce este deschisă fereastra „Toate Metadatele”.

Atunci când aceasta devine prea mare, se poate filtra tabelul „Toate Metadatele” prin aplicarea filtrelor asupra coloanelor. Pe măsură ce sunt adăugate noi filtre, doar acele rânduri care se potrivesc vor rămâne vizibile. Pentru a seta, modifica sau curăţa un filtru, apăsaţi pe iconul „pâlnie” de la partea superioară a coloanei. Vi se vor cere mai multe informaţii privind filtrul. Din moment ce este setat un filtru, capul coloanei îşi modifică culoarea.

Propmtul pentru filtrări are două opţiuni: „Simple” şi „Avansate”. Versiunea simplă filtrează coloanele astfel încât acestea prezintă doar rânduri, care conţin o anume valoare de metadate ("*" pentru toate valorile). Pot fi selectate valori ale metadatelor din lista derulantă. Versiunea avansată permite diferite operaţiuni de regăsire: trebuie să înceapă cu, nu conţine, alfabetic, fără şi este egal cu. Valorile regăsite pot fi editate să fie oricare şir (incluzând "*"). Poate fi aleasă opţiunea de căutate să nu fie case sensitive. În fine, poate fi specificat un al doilea criteriu de regăsire pentru a specifica gama de valori (prin folosirea lui AND) sau a valorilor alternative (prin selectarea operatorului OR). Sub această zonă există o opţiune de schimbare a ordinii de sortare (ascendentă sau descendentă). Din moment de aţi terminat, apăsaţi pe „Setare filtru” pentru a aplica noul filtru asupra coloanei. Apăsaţi pe „Elimină Filtru” pentru a renunţa la filtrul curent. Trebuie notat că detaliile filtrelor sunt reţinute totuşi chiar dacă filtrul nu mai este în vigoare.

De exemplu, pentru a sorta tabelul „Toate Metadatele”, alegeţi o coloană, selectaţi filtrul implicit (un filtru Simplu după "*") şi alegeţi ordonare ascendentă sau descendentă.