6.3: Indexuri de căutare

Indexurile specifică în care dintre părţile colecţiei se pot face căutări. Această secţiune explică cum se adaugă sau se scot indexurile şi cum se adaugă un index implicit. Sub opţiunea "Design ", se apasă pe "Indexurile de Căutare ".

În partea dreaptă sus a panoului "Indexurile de Căutare " este afişată informaţia referitoare la indexator, care este utilizată în mod curent de colecţie. Aceasta poate fi modificată apăsând pe "Schimbă... ". O fereastră va apărea cu lista opţiunilor: MG, MGPP şi Lucene. Această modificare afectează maniera în care este construit indexul şi poate afecta modul în care este construit indexul referitor la funcţionalitate.

Lista "Indexurile Asignate " arată care dintre indexuri sunt atribuite actualmente colecţiei.

Pentru a adăuga un index, apăsaţi pe "Index nou "... Va apărea o fereastră cu o listă a surselor care includ text şi metadate. Selectaţi care dintre surse se doresc a fi indexate. Butoanele "Selectează tot " şi "Nu selecta nimic " vor bifa sau invers toate elementele din listă. Din moment ce a fost definit un nou index, apăsaţi pe "Adaugă Index " pentru a-l adăuga colecţiei. "Adaugă Index " va deveni activ doar când setările descriu un index nou care nu este atribuit deja colecţiei.

Pentru indexurile MG, trebuie, de asemenea să specificaţi granularitatea indexului folosind meniul "Nivelul indexării: "

Pentru indexurile MGPP şi Lucene, granularitatea indexului este determinată la nivel global şi nu la nivel de index. Nivelurile posibile sunt afişate în panoul "Indexurile de Căutare " şi pot fi adăugate la colecţie prin bifarea căsuţelor aferente.

Pentru MGPP şi Lucene este disponibil in index special: este vorba despre un index tip „toatecâmpurile”, care furnizează o căutare combinată asupra tuturor indexurilor specificate fără a fi nevoit să specifice unul separat care să conţină toate sursele. Pentru a adăuga acest index, bifaţi căsuţa "Adaugă căutarea combinată peste toate indexurile asignate (toate câmpurile) " şi apăsaţi pe "Adaugă Index ".

Pentru MGPP şi Lucene există, de asemenea un buton "Adaugă tot " acţionând ca o scurtătură pentru adăugarea tuturor metadatelor şi a surselor de text ca indexuri individuale.

Pentru a edita un index, selectaţi-l şi apăsaţi pe "Editează Indexul ". Pentru "Index nou " este prezentat un dialog similar.

Pentru a elimina un index, selectaţi-l din lista Indexurilor atribuite şi apăsaţi pe "Elimină Indexul ".

Ordinea în care sunt specificate indexurile în lista Indexurilor Atribuite este ordinea în care apar în meniul derulant din pagina de căutare. Utilizaţi butoanele "Mută mai sus " and "Mergi mai jos " pentru a modifica această ordine.

Cea selectată implicit pe pagina de căutare este denumită „indexul implicit”. Acesta poate fi setat prin selectarea unui index din listă şi selectarea lui „Setează Implicit”. Indexul implicit este etichetat cu „[Index Implicit]” în lista „Indexurilor Atribuite”. Dacă nu este setat un index implicit, va fi folosit primul din listă ca fiind cel implicit.

Numele folosite pentru lista derulantă de indexuri din pagina de căutare poate fi setată din "Caută " ca parte a panoului"Formatează " (vezi Cautare).

Pentru indexurile MG şi MGPP, există mai multe opţiuni care controlează cum sunt construite indexurile. Trunchierea şi caracterele pot fi activate sau dezactivate din indexes. Dacă sunt dezactivate, opţiunile nu vor fi afişate în pagina preferinţelor a colecţiei. Plierea şi după criteriul accentelor caracterelor este valabil, de asemenea pentru indexurile MGPP. Acest lucru lucrează în mod similar şi pentru cazul mărimii caracterului, dar în loc de potrivirea după criteriul dimensiunii caracterelor, caracterele care au diacritice se vor potrivi cu cele fără.